Лондонські фахівці з Університетського коледжу встановили, що смаки малюка пов'язані з його генами, а не через погане виховання.

В результаті проведеного дослідження було доведено, що капризи дитини через продукти харчування на 50% пояснюється їх впливом і на 50% зовнішніми факторами.

Але коли малюк відмовляється спробувати нове блюдо, тоді тільки 22% такої поведінки можна пояснити зовнішніми обставинами, а 78% залишаються за генами дитини.

 Для експерименту були досліджені реакції однояйцевих близнюків з однаковими генами і неоднояйцевих з 50% геномів.

Так однакова реакція перших близнюків на нові продукти харчування підтверджувала вплив генів. Але коли однояйцеві і неоднояйцові близнюки реагували однаково, тоді така реакція доводила вплив зовнішніх обставин.

У висновку вчені встановили, що на смакові переваги дитини, не дивлячись на генетичний фактор, можна впливати.

Дослідники підкреслили, що отримані дані допоможуть в майбутньому визначити важливість смакових переваг від видимих ​​причин для маленької дитини завдяки яким можна змінити її поведінку.

Оцініть матеріал
(1 Голосувати)

Залишити коментар