Фахівцями Великобританії встановлено, що шоколад надає більш позитивний вплив на здоров'я людини, ніж деякі фрукти.

До такого висновку вчені прийшли після аналізу корисних речовин, що містяться в шоколаді і фруктах. Свої результати вони опублікували в електронному журналі MIGnews.com

Встановлено, що фрукти через різні хімічні обробки не так корисні для здоров'я людини і в соках також міститься велика кількість цукру.

"В шоколаді набагато більше антиоксидантів та інших важливих компонентів, ніж у фруктах і фруктових соках. І з цієї точки зору він корисний", - йдеться в статті.

Фахівці підтвердили, що шоколад містить вітаміни РР, В1, В2, Е і групи мінералів: фосфор, кальцій, кальцій, натрій, магній, залізо.

У висновку дослідження вчені радять звертати увагу, що всі ці елементи містяться тільки в шоколаді з вмістом какао-бобів більше 60%.

Оцініть матеріал
(0 голосів)

Залишити коментар