Фахівцями американського університету штату Іллінойс в ході досліджень впливу різних овочів на організм людини було встановлено, що помідор є самим важливим у харчуванні.

Фахівці підтвердили наявність в томатах вітамін групи C, E і групи B заліза, калію, магнію, фосфору, цинку. Такий джерело мікроелементів та вітамін допомагає всім людям, що вживають цей овоч нормалізувати дихання і тиск в літню спеку, сприяє зниженню ризиків розвитку захворювань серцево-судинної системи.

Американськими вченими виявлено, що такий вплив на організм людини досягається за рахунок присутності в помідорах лікопіну. Цей антиоксидант не тільки допомагає знизити ризик розвитку ракових захворювань, але також сприяє гальмуванню процесу збільшення передміхурової залози у сильної статі після 40 років.

Ще одним відкриттям вчених стала присутність в томатах тіаміну у великих дозах. Встановлено, що цей мікроелемент впливає на весь організм людини вплив схоже з серотоніном – «гормоном радості»

Оцініть матеріал
(0 голосів)

Залишити коментар